A Generali nyerte az állami pályázatot a tanulóbiztosításra

 

A Generali Biztosító nyerte az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításra kiírt állami pályázatot, így 2013-ban hozzávetőlegesen 1,6 millió gyermeknek nyújt szolgáltatást – közölte a biztosító csütörtökön az MTI-vel.

2013. január 1-től a Generalinál lehet a gyermekbalesetekre biztosítási kártérítést  igényelni.2003 óta minden 3 és 18 év közötti gyermek ingyenes balesetbiztosításban részesül, amelynek költségeit az állam állja.
Az idén a társaság 340 ezer óvodás, 743 ezer általános iskolás, 127 ezer szakiskolai hallgató, valamint 414 ezer középiskolás számára nyújt majd védelmet a társaság a közlemény szerint.

Korábban, a 2007 és 2009 közötti időszakban is a Generali nyújtotta az állami tanulóbiztosítást. Ez idő alatt az államilag finanszírozott balesetbiztosításra bejelentett káresetek száma mintegy 60 ezer volt, a biztosító csaknem 250 millió forint kártérítést fizetett ki.

A biztosítótársaság tapasztalatai szerint a gyermekek legtöbbször az alkarjukat, csuklójukat és kezüket törik, de gyakoriak a boka-, lábszár- és térdsérülések is, ezek leginkább esések és közlekedési balesetek miatt következnek be. A csonttörésre 3000 forint biztosítási összeget fizet a biztosító a magyar állammal kötött szerződés alapján.

A biztosítás nem csupán az óvodákban, iskolákban elszenvedett balesetekre vonatkozik, hanem azon túl is, egész évben és a nap 24 órájában, játék, sport, közlekedés, nyaralás során vagy az otthonukban szerzett sérülésekre is. Mindez a Föld valamennyi országára érvényes, beleértve a légtereket és a nemzetközi vizeket is. A biztosítási védelem a balesetből eredő halálesetre és maradandó egészségkárosodásra is kiterjed, súlyosabb esetben a kártérítés eléri a 300 ezer forintot.
A Generali 2012-es reprezentatív, 1200 fős mintán végzett felmérése szerint az általános iskolások 14 százalékát, a középiskolások 28 százalékát éri baleset a tanintézményben, míg 6 százalékuk szerez sérülést az oda vezető úton. A legtöbb baleset azonban otthon következik be.

A biztosítás 2013. január elsejétől érvényes, így a Generali a 2013 első hónapjaiban bekövetkezett kárbejelentéseket is fogadja.

MTI 2013. április 11., csütörtök 13:10

Természetesen, az ingyenes általános biztosítást ki lehet egészíteni magasabb kártérítési összegekre szóló, külön szerződéssel. Erről a szülők saját maguk dönthetnek, akarják-e vagy sem. Általában az óvodákban-iskolákban van erre lehetőség, de kérdés esetén szívesen állok a rendelkezésedre.