Véghajrához érkezett a kötelező kampány!

Lassan itt a kötelező-váltás véghajrája!

Amennyiben még nem döntötted el, hogy melyik biztosítót választod a jövő évre a gépjárműved felelősség-biztosítójának, ennek eldöntésére már csak 10 napod van.
Pontosabban
10 napod van arra, hogy biztosítóváltás esetén a jelenlegi biztosítódhoz a meglévő szerződésed felmondását írásban eljuttasd.

Hogyan tudod ezt megtenni?

  • A biztosítónál személyesen – az ügyintézővel átvetetve a felmondási nyilatkozatot.
  • Fel lehet adni postán, célszerű ajánlott tértivevényes küldeményként feladni, mert így bizonyíték lesz a kezedben, hogy időben átvette a Biztosító a felmondást.
  • Faxon is lehet továbbítani – ebben az esetben mindenképpen érdemes megvárni a visszaigazolást – és arra is gondolj, hogy az utolsó napokban zsúfoltak lesznek a vonalak, tehát mielőbb intézkedj.

Ezen a nyomtatványon tudod felmondani a jelenlegi biztosításodat, ezt mindenhol elfogadják.
Fontos tudni, hogy csak a jelenlegi biztosításod felmondásának a határideje november 30, az új biztosításodat december 31-ig tudod megkötni.
Persze azért gondolj az ünnepekre is, ajánlom, ezzel se várj az utolsó napokig.

Készült egy kis összefoglaló a különböző biztosítók idei akcióiról, talán ez segítségedre lesz, hogy könnyebben dönteni tudj: váltasz – nem váltasz.

Aegon
A tavalyi kampányban is jól szereplő Aegon, idén még jobban beleerősített. 6-7%-os átlagos díjcsökkentéséből kiemelkedik a 30-45 éves korosztály esetében megvalósított 20-25%-os alapdíj csökkentés, mely az Aegon esetében jó alapot ad a sikeres kampányszereplésre.
Gyermek kedvezménye mellett a kármentességi kedvezményt emelhetjük ki, melyek segítségével az Aegonnál elérhető maximális kedvezmény a 40%-ot is elérheti!

AIM
Az AIM a TIR Biztosító állományát évközben vette át. A tarifatáblát akkor nem módosíthatta. A mostani díjhirdetés alkalmával azonban megvalósíthatta tervezett elképzeléseit. A korábbi alapdíjak teljes egésszében átszámításra kerültek. A díjstruktúra az új stratégiának – az interneten keresztül történő értékesítésnek – lett alárendelve. Ennek megfelelően az alapdíjak általában magasabbak lettek, de jelentős, mintegy 35%-os online kedvezményt kapnak azok, akik online szerződnek. Emellett 10% jár még az új (0-3 éves) autókra is. Az AIM díjai végeredményben 10-35%-ot csökkennek a vidéki 25-35 éves autósok és az ennél idősebb korosztályok tekintetében.

Allianz
Az Allianz a korábbi évekhez hasonlóan most is a kártapasztalatainak megfelelően árazta be az egyes szegmenseket. Meglévő és kármentes ügyfeleinek jelentős kedvezményt ad, de a más biztosítóktól érkező bónuszos ügyfeleket és a legalább 3 éves jogosítvánnyal rendelkező vezetőket is kedvező díjjal honorálja.
A tavalyi kampányban alkalmazott 30%-os kötési kedvezményét 33%-ra növelte.

Generali
A Generali tovább közelítette díjait direkt biztosító testvéréhez (Genertel), és átlagos 15%-os díjcsökkentést hajtott végre. Ez Budapesten mintegy 18%-os, míg vidéken 8%-os csökkentést jelent.
E mellett 35% alap kármentességi és + 20% Extra kármentességi kedvezményt is ad a kampányban az 5 éve kármentes ügyfeleknek.

Genertel
A társaság az alapdíjak kis mértékű növelése mellett a kármentes ügyfelek kedvezményét a korábbi 35%-ról 55-re növelte. E mellett a 2 éve nem váltóknak a Posta Biztosítóhoz hasonlóan 10% kedvezményt ígér.

Groupama – Garancia
A tavasszal egyesült két társaság vidéken 7%, míg Budapesten 15%-os
árcsökkentést hajtott végre. A társaság a piaci részesedés bővítését célzó lépéssel párhuzamosan a meglévő állomány megtartását is célul tűzte ki. Ennek érdekében a társaság nem emel régi ügyfeleinek, sőt a bónuszt lépő ügyfeleinek még a díjcsökkenést is meghagyja.

K&H
A tavaly gyengébben szereplő társaság alapdíjainak idei 14%-os emelését új kedvezmények bevezetésével kompenzálta. Így az autósok részére kiajánlásra kerülő díjai összességében akár 15%-al is a múlt évi díjai alatt lehetnek.
A társaság 10% kedvezményt ad mind a gyermek, mind a 2 éves kármentesség, mind pedig a 10 évesnél öregebb autók esetében.

KÖBE
A díjait összességében 15%-al csökkentő KÖBE is új akcióval próbálkozik. TVK néven (Tudatos Vezetők Kedvezménye) olyan kedvezményt vezet be, mely azoknak ad 10% kedvezményt, akik vállalják, hogy megszívelik a társaság által emailben küldött “Vigyázzon, itt a tél. Cserélje le gumiját időben!” típusú tanácsokat ezzel téve a balesetmentes közlekedésért.
E mellett a társaság kármentes és gyermekes ügyfeleinek 15-15% kedvezményt ad és tavalyi januári kedvezményét (mely csak a váltóknak szólt), még kiegészítette egy novemberi “friss” váltóknak szóló kedvezménnyel is.
Mindkettő 10%, így a KÖBE max. kedvezménye idén a 60%-ot is elérheti!

Megjegyzés: az online programban a KÖBE ajánlata nem szerepel.

MKB
Az MKB a többiekhez hasonlóan csökkentette alapdíjait. Az 5-7%-os csökkentésből kiemelkedik a fiatal vezetőknek adott 25-30%-os kedvezmény és a kedvezmény maximum 40%-ra történő emelése, valamint az gépjármű kedvezmény, mely a jármű 3 éves koráig adható.

Posta
A Posta biztosító alapdíj tarifája ugyan nem változott, de számos új kedvezmény került bevezetésre a társaságnál és az egyes települések besorolása is jelentősen kedvezőbb lett. A nyugdíjas, a közalkalmazott, a tömegközlekedési dolgozói, és a 3 éve nem váltók kedvezményeinek köszönhetően, a társaság díjai mintegy 5-10%-al csökkentek átlagosan.
A tarifák elemzéséből kiderül, hogy a Posta továbbra is megtarthatja vezető szerepét – a mások által nem túlzottan kedvelt fiatal vezetők körében – és a vidéki városokban is jelentős kötésre számíthat.

Signal
A Signal alapdíjai Budapesten 20%-al, a megyeszékhelyeken 9%-al csökkentek, a társaság gyermekkedvezménye pedig 10-ről 20%-ra emelkedett.
Ezzel párhuzamosan a maximális elérhető kedvezmény mértéke 35%-ra nőtt.
A társaság elsősorban a kistelepülések lakói esetében remélhet sikert, ahol 15%-os takarékszövetkezeti kedvezményét is érvényre juttathatja.

Union
Az Union alapdíjai nem emelkedtek. A társaság 5-20%-os díjcsökkentést hajtott végre a kistelepüléseken, valamint kedvezőbb díjat ad a nagyobb cm3 kategóriába tartozó járművekre is.
A hazai piacon elsőként kötelező biztosítási önrészesedés vállalásának lehetőséget ajánlja fel a járművezetőknek, mely a gépjármű biztosítások közül korábban, csak a CASCO biztosítások esetében volt megszokott.
A 20 vagy 50 000 Ft-os egyszeri önrész vállalásának ellentételezéseként 20-30%-os kedvezményt ad díjaiból. Ez átlagosan, mintegy 6-8 ezer forintos díjkedvezményt jelent. Bár az önrész kétség kívül újdonság, de a többi biztosító – önrészhez nem kötődő – kedvezménye miatt, az Union csak mérsékelt sikerre számíthat.

A PSZÁF állásfoglalását követően az önrészesedést “Kármentességi kedvezmény” váltja fel. Ennek röviden a lényege:

20 % kármentességi kedvezmény illeti azokat, akiknek 2007. január 1. óta kártörténetét nem befolyásolta károkozás.
30 % kármentességi kedvezmény illeti azokat, akiknek 2002. január 1. óta folyamatosan rendelkezett személygépjárműre vonatkozó szerződéssel és kártörténetét nem befolyásolta károkozás.

Mindkét kármentességi kedvezmény megszűnik a következő biztosítási időszakra, amennyiben kárkifizetés történik a biztosítási időszakban.

Megjegyzés: a PSZÁF ezt az átalakítást versenysértőnek minősítette, és arra kötelezte a biztosítót, hogy a kármentességi kedvezményt is törölje a tarifájának feltételei közül, amit a biztosító teljesített.

Uniqa
Az Uniqa a tavalyi évekhez képest 15%-os átlagos díjcsökkentést hajtott végre.
A kampánykedvezményét 25%-ra emelte(!) és a vidéki bónuszos ügyfeleknek is 25%-os un. Extra kedvezményt vezetett be.
Maximálisan adható kedvezménye így eléri az50%-ot!
A kampányban várhatóan az előző évinél lényegesen jobban szerepel majd.

Wabard
A felügyelet által felfüggesztett Wabard is meghirdette díjait.
A társaság ugyan új ügyfelet nem szerezhet a kampányban, de bízik a magas ügyfélmegtartásban.
Tavaly legalacsonyabb átlagdíjával 90 ezer szerződést szerzett, melyből most igyekszik minél többet megőrizni.
A társaság 26 éves kor alatt 9%-os, míg 36 év felett átlag 20%-os alapdíj emelést hajtott végre. A 26-35 éves kor között viszont mintegy 15%-al csökkentette díjait.
Érdekesség, hogy a társaság a 66 év felettieket is betette ebbe a kedvezőnek ítélt kategóriába és nekik is 15%-os kedvezményt ad, magasnak eddig sem mondható díjaiból.

A különböző kedvezmények igénybevételéhez, valamint az új szerződés megkötéséhez mellékletként a következő dokumentumok másolatát szükséges csatolni:

gépjármű forgalmi engedély
gyermek születését igazoló okmány
nyugdíj jogosultságot igazoló okmány
közalkalmazotti jogosultságot igazoló dokumentum, stb.

Amennyiben még nem néztél körül a honlapom új szolgáltatást nyújtó online biztosításkötő programjában, akkor biztatlak, tedd meg bátran.

Most akció van, ne szalaszd el!

Bármilyen kérdésed merülne fel a használatával kapcsolatban, ha jelzed felém valamilyen formában, segítek, amint tudok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.